Autogén tréning a várandósság időszakában – Relaxáljunk a szülszobán!

Várandósság.„A lelki egészség ott kezdődik, ahol az élet maga: az anyaméhben”
                (Dr. Raffai Jenő)

A gyermekvárás időszaka egy pár életében az egyik legfontosabb, legtöbb változást hozó fordulópont. Erre a változásra 9 hónapja van az apának és anyának felkészülni. A várandósság időszaka alatt az anya tudatosan is tehet azért, például az autogén tréning alkalmazásával, hogy felkészüljön testileg és lelkileg a kisbaba megszületésére, a család megalakulására.
Az autogén tréning, a relaxáció megtanulásával az áldott állapotba lépő nők tudatosan átélhetik nőiességüket, és a várandósággal adódó örömök mellett az azzal együtt járó félelmeket, szorongást is feldolgozhatják, lelki egyensúlyukat megőrizhetik. A belső ellazulás erősíti az anya és gyermeke közötti kapcsolatot, így az édesanya érzékenyebbé válhat gyermeke jelzéseire. A szülés alatt is közvetlenül használható módszer segíti az anyukát az ellazulásban, a fájdalom csökkentésében, a test gyors regenerációjában. A relaxáció testileg is segíti a kismamát: pozitív hatásokat hozhat az alvás szabályozásában, elősegíti a méhlepény vérellátását, így a magzat megfelelő fejlődését. Az autogén tréning problémamegoldó, feszültségcsökkentő, pihentető módszer, amit egy életre szólóan használhatunk lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében.
Az autogén tréning módszere segíthet a lelki okokat is kideríteni, ha egy pár szeretne gyermeket vállalni, de valamiért a gyermekáldás várat magára. A testi okok kizárása után ilyen esetekben érdemes a háttérben álló lelki okokkal is foglalkozni.
További kérdése van? Keressen a következő elérhetőségeken:

Bugyi Katalin
20/246-46-53
Nagy Ferenc u. 3.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.