Vízilabda (férfiak) – Együtt a csapat

Dr. Dömsödi József, az alapítvány elnöke. Az átalakult, felnõtt férfi OB. I – es csapatunk, új edzõi párossal kezdte el a felkészülést.

A Valdor – Szentes férfi felnõtt csapata július 29-én  a ligeti uszodában elkezdte az edzéseket a szeptember 14. napján rajtoló OB. I – es felnõtt férfi bajnokságra, a csapatról Dr. Dömsödi Józsefet a Szentesi VK. vezetõségi tagját kérdeztük.
– Elõször is gratulálni szeretnék az Universiade ezüstérmet nyert (Gundl Diana, Hevesi Anita, Gémes Alexandra) lányainknak. A magyar vízilabda erejét mutatja, hogy a férfiak az Universiadét megnyerték (a szentesi Somogyi Balázs és Juhász Zsolt vezérletével), és a Barcelonai VB-n a nõk bronzérmesek, a férfiak pedig aranyérmesek lettek, 2021. évben Budapest rendezheti a világbajnokságot. Fantasztikus teljesítménynek tartom, s mint szentesi lakost, mérhetetlen büszkeséggel tölt el az a tudat, hogy egy ilyen sikeres olimpiai sportágban, Szentes vízilabda csapatai, évtizedeken keresztül meghatározó szerepet töltenek be. 
– A kérdésre válaszolva: a felnõtt férfi csapatunk szentesi kötõdésû szakemberek, Fülöp Tibor vezetõedzõ és Matajsz Márk segédedzõ vezetésével kezdték meg a felkészülést. Mint minden más csapatnál, nálunk is volt játékos mozgás, Dr. Tóth Gyula vezetésével, hatalmas munkát végeztünk (anyagi lehetõségeink erõsen behatároltak voltak), tudatosan alakítottuk ki a keretet, melynek köszön-hetõen a tavalyi csapat több játékosának nem ajánlottunk új szerzõdést, ekként Tóth Péternek – Tóth Zoltánnak – Bálint Gergõnek – Weszelovszki Lászlónak – Szabó Zoltánnak. Regõs Áront szerettük volna megtartani, de Õ családi okokból eligazolt. Örömmel számolhatok be érkezõ játékosokról, így csapatunkat fogják erõsíteni: Pécsrõl Kistamás Zsolt (a góllövõ listán 64 góljával 4. helyezett volt), Keresztes István a ”kis” Egerbõl (ifjúsági Európa bajnok), az OSC-bõl Kiss Gyula, s Kecskemétrõl hazaigazolt Hegedûs István, továbbá két szlovák válogatott játékos. Az újonnan érezõk a régi játékosokkal (Horváth Tamás – Horváth Alex – Németh Dániel – Józsa Tibor – Nagy Márton – Hegedûs Bence – Szabó Levente – Pellei Frank – Weiner Richárd) közösen alkotják a keretet, nekik kell az elvárt 8. helyezést, megtartaniuk.
– Mindenképpen meg kell köszönnünk Magyar József elnök úrnak, s nem lehetünk eléggé hálásak neki azért, hogy biztosítja a csapat szerepléséhez az anyagi hátteret, illetve  Bujdosó Tamásnak a klub vezetõségi tagjának azt az önfeláldozó, nagyszerû munkáját, amely nélkül nem lehetett volna a fenti keretet összeállítani.
Dömsödi úr köszönjük  a beszélgetést.    

Va. Vi.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.