Megújuló intézmény

A+EURO-PAY KÖZÉPISKOLA CSONGRÁDON
A csongrádi A+EURO-PAY Középiskola 2000. szeptemberétől kezdte meg működését szakképző évfolyamos képzésekkel. Az öt tanév alatt 14 szakképesítéssel és több helyszínnel bővültünk, tagintézményeket nyitottunk Szegeden, Tiszakécskén, Cegléden, pedagógusaink száma megháromszorozódott.

2001. szeptemberétől költöztünk a Fő u. 64. sz. alatti kollégiumba, melyet fokozatosan újítottunk fel, azonban a tavalyi év kiemelten fontos szerepet játszik iskolánk életében, mivel külsőleg is új színt kapott az épület. A vizesblokkok teljes felújításra kerültek, valamint megkezdődött a hálók korszerűsítése is. A beruházás kb. 10-12 millió Ft-ba kerül, amit a fenntartó alapítvány, valamint az intézmény saját forrásból finanszíroz. A munkák a bútorzat teljes cseréjével érnek véget, remélhetőleg 2006. szeptemberében.

A megújult külsőhöz a “belső” is változik: először 2005. szeptemberétől 0. évfolyam is indulhat az intézményben, vagyis a szakképző évfolyamos (13-14. évfolyam) oktatás mellé a 9-13. évfolyam képzését is felvállaltuk.

Az ok igen egyszerű: mindenki, aki szülő és felelősséget érez gyermeke tanulmányai iránt – a legjobbat szeretné adni, ami csak a közvetlen környezetében elérhető. Ugyanakkor nem mindig ismerik az iskolák képzési kínálatát, a továbbtanulók teljes választási skáláját, nehéz az elhelyezkedési esélyeket is megjósolni. Vagyis nem lehet biztosan tudni, melyik az a képzés, amellyel bátran indulhatnak az életben.

Az Oktatási Minisztérium kezdeményezésére és külön programként indult el tavaly szeptembertől az úgynevezett 0. évfolyamos képzés, melynek lényege, hogy a magyarországi diákok több nyelvet is ismerjenek, valamint megfelelő számítástechnikai ismeretekkel rendelkezve fejezzék be középiskolai tanulmányaikat. Ennek érdekében lehetőség nyílik a középiskolák számára, hogy 1 éven át magas szintű nyelvi és informatikai képzésben részesítsék tanulóikat.

Iskolánk azt a célt tűzte ki pedagógiai programjában, hogy a szintfelmérések után, képességtől függően az első évfolyam végén általános alapfokú angol nyelvvizsgát, a 3. évfolyam végén ECDL informatikai vizsgát, a negyedik, vagy ötödik évfolyamon pedig általános középfokú angol nyelvvizsgát tesznek tanulóink.

Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk új távlatokat nyitni a középiskolai képzésekben és a kollégiumi ellátás színvonalában. Reméljük, hogy fejlődési lehetőségeink a jövőben is megmaradnak és minden évben megújulhatunk, újat adhatunk diáknak, szülőnek egyaránt.

Kovács Zsuzsa

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.