A baromfifeldolgozó múltjából – Retro életképek

Retro életképekhez.Fejezetek a Baromfifeldolgozó múltjából cikksorozatunkat most újabb retro eseményekkel, történetekkel folytatjuk.

A Szentesi Baromfifeldolgozó Vállalatot sok fiatal választotta munkahelyül. Évenként fiatal élelmiszeripari főiskolai diplomások, technikusok kerültek a céghez gyakornokként, csoportvezető, művezető beosztásba. Megszerették a baromfifeldolgozás munkafolyamatát, az élőállat beszállításától a konyhakész baromfi csomagolásáig. A fotó 1978-ban a csomagolóüzemben készült. Ezek közül a fiatal középvezetők közül még most is a Hungerit Zrt-nél dolgoznak, nem változtattak munkahelyet. Említhetjük Makra Károlyné Czibula Ilona üzemvezetőt, Szi-lágyiné Czanik Éva üzemvezetőt, Soós Istvánné Ormai Klára termelési igazgatót, ők az idén mennek nyugállományba. A képen látható még Szabó Tiborné Lucz Ilona is.

Nyereséges lett
az első félév

A Szentesi Baromfifeldolgozó Vállalat 1976. féléves eredmény alakulását Szabó Tamás főkönyvelő összességében kedvezőnek  tekintette. Az első féléves nyereség meghaladta a 9 millió forintot. Az árváltozás és szabályozás rendszermódosítás következében az eredmény iparági szinten átlagban mintegy 60%-kal csökkent. Az 1975. első félév elején elért 16 millió forintos nyereség az árváltozásokban foglalt csökkenést figyelembe véve mintegy 6,5 millió forintnak felel meg, így ennek tükrében az elért 9 millió forintos nyereség a várakozást meghaladta. Az éves szinten előirányzott nyereség 21,2 millió forint, és ez az eredmény a féléves adatok ismeretében elérhetőnek látszik, sőt túlzott optimizmus nélkül bizonyos mértékű túlteljesítésre is számítani lehet – írták a korabeli szakmai lapok.

Kép és szöveg:
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.