Olcsóbbak lesznek az autók?

A regisztrációs adót az Európai Unió tizenhat országában – köztünk hazánban – vezették be. Mértéke párszáz eurótól a 16 ezer euróig terjed. Ennyit egyébként Dániában kell fizetni. A többi EU tagállamban nincs ilyen adónem. Nálunk 130 ezer forinttól 2.8 millió forintig terjed a fizetési kötelezettség. A költségvetés idén 62 milliárd forintot vár ebből az adónemből.

Az Európai Bizottság július elsejétől 5-10 év átfutási idővel rendelkezett a regisztrációs adó eltörléséről, ugyanis az jelentős hátránnyal sújtja az autóipart, és a környezetvédelmi szempontok sem kellőképpen jutnak benne kifejezésre. Azonban ezután sem számolhatnak jelentős könnyebbséggel a gépjárműtulajdonosok, ugyanis nőni fog pl. a súlyadó. Az adóknak a környezetkímélő járművek tulajdonosait kell majd kedvezményezniük. De az új rendszert úgy építik fel, hogy a még forgalomban lévő kevésbé környezetbarát autók után se kelljen kiugróan magas járulékot fizetni. (Bruxinfo)  

Egy hozzászólás “Olcsóbbak lesznek az autók?” bejegyzésre

  1. Kreatív:

    Azt nem értem, miért kell olyan döntéseket hozni, amikről gyorsan kiderül, hogy nem is életképesek. Csak azért, hogy mindenki szívjon egy nagyot. (kreatív)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.