III. Szárnyas Napok – beharangozó

Szárnyas Napok emblémája.Összeállt a III. Szentesi Szárnyas Napok gasztronómiai és sörfesztivál programja.

A Hungerit Zrt. mellett idén Szentes Város Önkormányzata is melléállt a rendezvénynek, így az elmúlt években megszokott vidám és érdekes programokkal, még magasabb színvonalon várja majd vendégeit a III. Szentesi Szárnyas Napok. A rendezvény weboldalán (www.szarnyasnapok.hu) már lehet nevezni a sörkirály választásra, a sör kalandtúrára, a csirkeszárnyevő – versenyre és az új programként szereplő tojásdobó versenyre is. A pénteki, 18-i estén a Murphy Band és a várhatóan rendkívüli hangulatot varázsló Barabonto zenekar gondoskodik a jó hangulatról.
Idén, augusztus 17-én az indulószám már biztosan meghaladja a tavalyit a Hungerit Kakasfőző versenyen. Tavaly 66 csapat indult a főzőversenyen, de idén ez a szám a jelek szerint elérheti a 130 csapatot is! A főzőversenyre – mint ahogy a többi versenyre is – természetesen bárki nevezhet, hiszen a rendezvény minden korosztálynak szól. Erről tanúskodnak a programok is, hiszen a rendezvény pénteki és szombati napján is lesznek gyermekműsorok, de a szervezők gondoltak az idősebb korosztályra is. Operettek, mulatós egyveleg és népzenei betétek gondoskodnak a felhőtlen jókedvről az idősebb rendezvénylátogatók számára. A szombati kakasfőzéshez és a kultúrált sörfogyasztáshoz  háttérzeneként a Heimattöne Capelle bajor sördalait, és a Marchen Jazz band dixieland zenéjét fogyaszthatják a résztvevők az emésztés könnyítésére. Este pedig borítékolhatóan táncra perdülnek a főzőcsapatok, hiszen a Chevrolet Band rock and roll banda gondoskodik a talp alá való zenéről. 

Rendezvényindító plakát. Kinagyítandó.

A rendezvény szokásos kísérőprogramjaiként kutyaszépségverseny és az Év Horgászkirálya elnevezésű horgászverseny is megrendezésre kerül. A rendezvény idei, és egyben új helyszíne a Széchenyi Liget mögött található Kurca-part Kalandpark területe (Szentes, Kováts Károly u. 2.) lesz. Bár a park még nincs teljesen kész, már így is sok érdekességgel fogadja a látogatókat. A fás-ligetes terület mindenképpen kiváló helyszíne lesz a rendezvénynek, amely természetesen nem véletlenül kapta a gasztronómiai és sörfesztivál elnevezést. Idén is több mint 10 kiemelt élelmiszer előállító és forgalmazó cég vesz majd részt a rendezvényen. A gasztronómiai kiállítók az Agrármarketing Centrum (Magyar Turizmus Zrt.) támogatásának köszönhetően rendkívül kedvezményes feltételekkel vehetnek részt a három napos eseményen. A különleges gasztronómiai csemegéken kívül több magyar házi sörfőzde termékét is meg lehet kóstolni a rendezvényen.
Meghívott vendégként cseh és belga sörfőzdék érkeznek a rendezvényre, kiváló csapolt sörökkel.
Köszönjük a támogatóink segítségét!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.