Konyha rovat – A népszerű hentes ajánlata

Bugyi József hentes.A Hunor Coop Zrt. Kála Áruházában immár 15 éve szolgálja ki a vásárlókat Bugyi József hentes. A mindig mosolygós fiatalember igen népszerû a háziasszonyok körében. A szakmát elõdje, Cseh László szerettette meg vele és azt is tõle tanulta, hogy a húsárut gondosan a vevõ igényei szerint hogyan szeletelje és csomagolja. Udvarias és elõzékeny, gyorsan megjegyzi a visszatérõ vásárlók kéréseit.

– A Kála Áruház naponta frissülõ választéka baromfi húsokban gazdag. Kedden és csütörtökön sertéshúsokkal bõvül a kínálat – mondja. Ám elõzetes megrendelésre bármilyen húsárut szívesen beszerez, így a különlegesebb ételek alapanyaga (a báránytól akár a szarvasig) elérhetõ a Kálában.
Ez az idõszak a grill ételek szezonja, friss tarja, hosszúkaraj, csirkemell mindig  található az üzletben, így a kerti partikra is fel lehet készülni. Hétvégenként pedig külön akciók is segítik a vásárlást – teszi hozzá.
– Melyek a legemlékezetesebb pillanatai a napi munkának?
– Elõfordulnak olyan alkalmak, amikor nagy menynyiségû húst kell összedarabolni, elõkészíteni. Nagyon kifárad ilyenkor a hentes karja. Legutóbb is, amikor 30 kiló tarját kellett vékonyra felszeletelni, a vásárló elégedettsége, õszinte köszönete jelentett igazi kárpótlást a fáradtságért. Nagyon fontosnak tartom a vásárlói visszajelzéseket. Sokat tanulok belõle, és ez az útja-módja annak, hogy jobban megismerjem fogyasztói szokásaikat, s hogy milyen ételeket készítenek szívesen.

Munka közben.

Bugyi József kedvelt idõtöltése a horgászat, de még sosem próbálta hallal fõzni a lecsót. Következzen ezért egy egyszerû lecsó recept olvasóink részére:
LECSÓ RIZZSEL
A hagymát karikára vágva zsíron megfonnyasztjuk. Használhatunk szalonnát, a pörcöt szedjük ki, majd amikor az étel kész, rátesszük. Kb. fél kiló zöldpaprikát és paradicsomot megtisztítunk, karikára vágjuk és a hagymához adjuk. Beleszórunk 10 deka rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig fõzzük, míg a rizs megpuhul. A rizs helyett persze használhatunk tarhonyát. Tehetünk bele karikára vágott fõzõkolbászt vagy virslit. Jó étvágyat hozzá!

(te)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.