Kabítószer fogyasztás és terjesztés

A nap híre, hogy egy húsz fős szentesi társaság került a rendőrkapitányság látókörébe kabítószer fogyasztás és terjesztés miatt. Többségük húsz év körüli, egyikük még a 18. évét sem töltötte be. Tizenheten nem kevesebb, mint négy féle szer birtoklásával vádolhatók, míg hároman terjesztették is ezeket a készítményeket. A szálak felgöngyölítése folyamatban van, mert vélhetően az érintett fogyasztói kör ennél is magasabb. Eddig a hír a XXI. század magyar társadalmára rázuhant jelenségről, amelynek kezelése komoly kihívást jelent. Megelőzni a kábítószer terjedését  – mint e hír is bizonyítja – nem egyszerű, hiszen évről évre visszatérőek az esetek. Tavaly is nőtt ezeknek a cselekményeknek a száma nálunk. Csak egy-két gondolat a probléma melegágyáról: Végletekben élnek fiataljaink, eltorzult értékrendek között. Kilátástalanságba hajtó szegénység párhuzamos párja a kilátástalalan, céltalan gazdagság. E jelenségek külön-külön is, együtt pedig végképp rossz tanácsadók…

6 hozzászólás “Kabítószer fogyasztás és terjesztés” bejegyzésre

  1. téka:

    …Első a hajsza, aztán a család… S vajon milyen büntetés jár majd ezért? Először elkaptak egyet-kettőt, most már huszat… A szenvedélybetegséget nem lehet büntetni, az maga a büntetés.

  2. dura:

    A hajsza éppen a családért van. A többivel egyetértek.

  3. Humo(r)zsák:

    Nem tudom, nem találnánk-e meglepőeket a nevek között?

  4. prof.:

    Nem szabad mutogatni senkire.Ez van, és kész. Számtalan választási lehetőség van. Szerencsére egy sem kötelező. Mindenki a maga sorsának a kovácsa.Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy milliomos gyereke e az illető, vagy milyen jellemzőket hordoz.

  5. Humo(r)zsák:

    Prof-nak! Na, jó! És akkor másokat miért lehet meghurcolni. Pl. egy öregasszonyt, aki a kelleténél több kutyáról gondoskodik??? Hányan vannak még Szentesen akiknél a család létszámának háromszorosa a kutya!!!

  6. Prof.:

    Igazad van, Humo(r)zsák, de én azt mondom, várjuk ki a végét…

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.