Tenisz: a vidék kilencedik legjobbjai – Nők, és az OB. I.

 A Szentesi Tenisz Klub hatvan teniszezõnek nyújt rendszeres sportolási lehetõséget. Bakos László vezetõedzõ örömmel újságolja, hogy a mûködésük feltételei biztosítottak. Az elmúlt idõszakban számos versenyen értek el sportolóik szép sikereket.

A tenisz elegáns és szép sport. Ám mégis, – mondja Bakos László, igen nehéz a gyerekeket megnyerni e sportág számára is. Az országos szövetség támogatásával azonban jól mûködik a Mini Tenisz program. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanára, Varjú Attila vállalta fel, hogy télen az iskolában, nyáron a pályán foglalkozik a gyerekekkel. 
De gondoltak a felnõttekre is. Rákóczi Andrea vezeti a tanfolyamokat, aki a nõi csapat edzõje, és versenybíró is egyben. 
Tízen versenyeznek rendszeresen. A versenyigazgatás Szénászki Edina feladata, míg a versenyzõk felkészítésében Dr. Zsiga László vállal oroszlánrészt. A versenyzés sok áldozatot igényel sportolótól, szülõtõl egyaránt. Bakos László elmondja, hogy a klub az ütõk húrozását, a versenyzõk utazási, szállás és étkezési költségeit, valamint a nevezési díjakat állja.
Következzenek az elsõ félév eddigi eredményei: Minden februárban megrendezik a Sátor Kupát. Itt F14 kategóriában Szentesi Dávid II. helyezést ért el. A Vásárhely Kupa áprilisban zajlott a névadó városban, ahol szintén Szentesi Dávid szerepelt a legjobban, III. lett.
Májusban az Algida Kupának Szentes adott otthont. L14: I. Gundl Viktória, L16: I. Gundl Viktória, F14: III. Szentesi Dávid. (A programot az Algida és a Hollóházi Márkabolt támogatta.)
Júniusban Hódmezõvásárhelyen rendezték a Hód Kupát. Nõi 2. kategóriában Mészáros Emese  a dobogó harmadik fokára állhatott. Ebben a hónapban volt a hazai tenisz élet egyik legfontosabb versenye Balatonbogláron. Az Országos Korosztályos Vidék Bajnokságon a 16 éves lányok (L16) csapata, Gundl Viktória, Kanász N. Anna, a III. helyen végzett. A lányok a Tordas SC. és a Forest ZTE. lányait utasítva maguk mögé, bravúrosan szerepeltek. Párosban, L18: Kiss AnikóFricska Fanni III., F12: Virág MátéAjkay Norbert (SZVTK) III., L14: Gundl Viktória – Zeller Vivien (SZVTK) II. lett. Ám rajtuk kívül fontos pontokat szerzett Mészáros Emese, Brezovai Judit és Volosin Márton is. Az ötvenhét szakosztályból így az összesített pontversenyben az elõkelõ kilencedik helyen végeztek. Az utóbbi évtizedek legszebb tenisz eredménye ez, nyugtázza Bakos László. Tavaly ugyanis csak huszonnegyedikek voltak.  A nõi csapat veretlenül áll az õszi forduló elõtt, melynek tétje az OB. I. alsó ága.
Ebben a hónapban a Milli Kupának szintén Szentes volt a házigazdája. F14: Szentesi Dávid II., N3: Brezovai Judit I., L16: Brezovai Judit II., Kanász N. Anna III. L12: Hossó Glória  IV. 
A szolnoki Tisza Kupán pedig  Gundl Viktória Zeller Viviennel az oldalán L14 páros mérkõzéssorozatban lett  II.
Július végén rendezték meg a Nike Junior Tourt Szegeden, ahol Gundl Viktória Fricska Anettel (Kiskunfélegyháza) párban volt III.
Július utolsó hétvégéjén Ludányi András jóvoltából kerülhetett sor Szentesen a Gravo-Mix Kupa teniszversenyre. A rendkívüli hõség ellenére az ország különbözõ pontjairól sokan eljöttek, és szép eredmények születtek. L12 kategóriában Hossó Glória III., a 14 éves lányok közül Gundl Viktória II., Kanász Nagy Anna III., N3 korcsoportban Gundl Viktória II., Brezovai Judit III., a 14 éves fiúk között Szentesi Dávid II, Virág Máté III.-ként erõsítette a csapat hírnevét. F3 korcsoportban Berezvai Árpád (Szentesi Kinizsi) szerepelt kiválóan, ezzel a II. helyet szerezte meg. Az eredményekhez gratulálunk!
A már felsorolt támogatókon kívül a Sportközpontnak, a pályát gondozó pályamunkásoknak is jár az elismerés. Munkájuknak köszönhetõen országos hírûek a szentesi versenyfeltételek. Augusztusban a mérkõzés sorozat tovább folytatódik.
 
– dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.