Profi box és thai boksz gála

Boxgála2008plakátfej.jpgIdén az eddigiektõl eltérõ idõpontban, június 6-án, péntek este rendezik az országos és nemzetközi szinten is ismert és elismert VIII. Nemzetközi Küzdõsport Fesztivált.

A rendezvényt a Pro-Boksz Promotion és a Szentesi Kinizsi SZITE közösen szervezi.
Bertók Róbert fõszervezõtõl érdeklõdtünk a rendezvény korai idõpontját illetõen.
– Igen, valóban korábban szervezzük az eseményt, egy váratlan, de rendkívül szerencsés lehetõség miatt. Úgy alakult, hogy amennyiben ezt az idõpontot választjuk, abban az esetben a Pro-Boksz Promotionnak is köszönhetõen, élõben közvetítené a gálát a Sport1 Televízió. Ma Magyarországon egyedül Erdei Zsolt mérkõzéseit közvetítik le élõben. Ez egyrészrõl természetesen némi nehézséget okoz a szervezésben, másrészrõl viszont sok tízezer ember nézheti élõben a rendezvényt, amely sokat emel a presztízsén. Valamint legkevesebb egy héten keresztül reklámozni fogja a televízió a gálát, és a helyszínt.
A mérkõzések természetesen összeálltak, rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmek várhatóak majd, – említi a fõszervezõ. A közönség láthat profi boksz, thai boksz, kick boksz, K1 és MMA mérkõzéseket.
– Azt is kijelenthetem, hogy ennyi típusú mérkõzést még nem sikerült tetõ alá hoznunk Szentesen. Az este egyik fõmérkõzését Popovics Tamás fogja vívni, VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT, egy rendkívül kemény kenyai versenyzõ ellen, aki már birtokolt VB. címet. Popovics eddig háromszor bokszolt Szentesen (a Félix Promotion színeiben), és minden esetben hatalmas csatákat vívott igazi közönségmérkõzéseken. Jelenleg Interkontinentális Címet birtokol. Az est során még két címmérkõzés lesz, egy thai bokszban, egy pedig K1 szabályok szerint.

Boxgála2008plakátrész.jpg 

A K1 szabályok szerinti címmérkõzésen a kyokushin kai harcos, Európa bajnoki II. helyezett, Gyarmati Imre mérkõzik majd, aki nem mellesleg thai boksz EB. II. helyezett is.
Az óriási küzdõ, Világkupa Gyõztes és egyébként kicsi Tysonként is ismert Nagy Csaba és a békési, kilencszeres thai boksz Magyar Bajnok, Kis Károly mérkõzik meg az ISKA szervezet Thai Boksz Magyar Bajnoki címéért.
Szinte minden versenyzõ, aki ringbe lép az est során, volt már helyezett világversenyeken. Elõször lesz Szentesen MMA mérkõzés! Ebben a szabályrendszerben, kis kesztyûben gyakorlatilag minden megengedett, egyedül az életfontosságú szerveket nem lehet támadni.
A Szentesi Kinizsi SZITE versenyzõi is ringbe lépnek majd, többek között az amatõr EB. III. helyezett Lakatos András is, aki a combrúgásos (low kick) kick-bokszban fog mérkõzni Magyar Bajnok ellenfelével.
A rendezvény Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban lesz 19.00 órai kezdettel. A televízió a közvetítést 21.00 órakor kezdi meg élõben. Az addigi mérkõzésekrõl felvételt készítenek.
A jegyek elõvételben, május 30-tól, a Sportcsarnokban és a Szuperinfó irodában vásárolhatók meg a következõ árakon: Felnõtt jegy, 1.200 Ft. Diák, nyugdíjas: 600 Ft.
Mindenkit szeretettel várnak, jöjjenek szurkolni a szentesi versenyzõknek!”

TÁMOGATÓK: SZENTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT, GOLDEX SECURITY, HUNGERIT ZRT, METALCOM-R KFT., SZUPERINFÓ, ELEKTRO-GLÓB KFT, VÁROSI VISSZHANG.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.