Sóban sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre: 600 g. csirkemellfilé, 600 g. durva szemû tengeri só, 200-300 g. liszt, 1 db. tojásfehérje.
A körethez: 400 g. paradicsom, 200 g. ceruzabab, 1 db. padlizsán, 1 dl. olaj.
A sóból, lisztbõl és tojásfehérjébõl kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk, amibe ízlés szerint rozmaringot, vagy bazsalikomot is beledolgozhatunk. A tésztát kb. 8-10 mm. vastagra nyújtjuk és ebbe egyenként jól bebugyoláljuk a csirkemelleket. Elõmelegített sütõben 200 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg egy kissé meg nem pirul a teteje.
A paradicsomokat beletesszük az olajba és 80 °C-os sütõben igen lassan megfonnyasztjuk. Ha elkészült, sóval, borssal ízesítjük. A szép ceruzababot 2-3 percig forrázzuk, majd leszûrjük. A padlizsánt felszeleteljük és csak natúran, vaslapon, vagy száraz serpenyõben megsütjük. A végén a babot, a padlizsánt összekeverhetjük, vagy külön-külön tálalhatjuk, a paradicsom olajával és szaftjával meglocsolgatjuk.
Amikor a húst kivettük a sütõbõl, pár percet pihentetjük, majd petrezselymes burgonyával és a többi zöldséggel körítve tálaljuk. Elkészítési idõ: kb. 60 perc.