Olasz ponty a Kurcában – Horgászhírek

Kedves Horgásztársaim! A július hónap eseményei között szinte szenzációként szerepelt az előző számban meghirdetett afrikai harcsatelepítés. Igazi horgászélmény a fogása, így nem csoda, hogy hatalmas lelkesedés fogadta az 50 kilogramm halat. Voltak ugyan ellendrukkerek is, ám olyanok, akiknek semmi sem jó.

Folytatom a telepítési tájékoztatómat azzal, hogy teljesen váratlan ajánlatot kaptunk, és ki is használtuk azt: mégpedig a Pó folyóról ideszállított 5-12 kilogramm közötti pontyok telepítésével. Ez 1050 kilogramm halat jelent.

Látom, és sokan látjuk a Kurca állapotát. Tehetetlenek vagyunk. Ahhoz, hogy megmozduljon a víz a Kurcában, 10 millió köbméter további vízre van szükség. Ennek költsége egyesületünk költségvetésének másfélszerese, és még akkor sem folyik a víz folyamatosan.

Az esős időjárás miatt nincs szükség öntözővízre, így meg sem mozdul a víz, s már lassan a város alatti részen is összeér a két partot elborító vízi növényzet.

A vezetőség július 21-én megtartott ülésén elemezte az első félévi gazdálkodásunkat, ahol megállapíthattuk, hogy az időarányosan a tervezettnek megfelelően alakult.

Döntött a vezetőség arról is, hogy a Gerecz tavon augusztus 1-től megtiltja az 5 kilogrammnál nagyobb ponty elvitelét. Teszi ezt azért, hogy a Pó folyóról vásárolt pontyoknak esélyük legyen a jövő tavasszal leívni, ezáltal hatalmas mennyiségű szaporulattal gazdagodhat a tó.

A jelölő bizottság dolgozik, gyűjti a javaslatokat a tisztújító közgyűlésre. Továbbra is várják a tisztségviselőkre a javaslataikat. Már jó előre tájékoztatom önöket, hogy a tisztújító közgyűlésen a jelölő bizottság javaslatára lehet dönteni. Tehát kérek mindenkit, hogy javaslatát november 30-ig tegye meg.

A székházunk üvegfalát a napokban cserélik ki, és dupla ablakot raknak a helyére. Ezáltal biztonságosan és jobban szigetelt lesz a ház.

Elkészült a szennyvízcsatornába való bekötés. Köszönet Karasz Zotánnak, Balla Istvánnak és segítőiknek, hogy rövid idő alatt, és igen költségkímélően megoldották a feladatot. A jogi része is rendben van, be van a földhivatalnál is a szolgalmi jog jegyezve.

További kellemes nyarat, szerencsés horgászatot kívánok minden horgásztársamnak!

Füsti-M. Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.