A Saragossa Band Medgyesegyházán – Dinnyefesztivál

DinnyefesztiválMedgyesegyháza a dinynyetermelők fővárosa. Az évek óta hagyományos dinynyefesztivál rengeteg ember számára jelent kikapcsolódást. Az  idén augusztus 12-14. között rendezendő programokról dióhéjban:
A három nap főszereplője a dinnye. Ezt a finom csemegét versenyben dobozolják, pakolják, súlyra saccolják, eszik, sőt zsonglőrködnek is vele és figurákat faragnak belőle. Az ínyencek tovább feldolgozzák valamilyen ételkülönlegességet varázsolva a terített asztalra. A kiállítás és vásár, valamint a szakmai előadások is dinnyeközpontúak. Van dinnyelovagrend, a “legtökösebb dinnyés” pedig  minden évben az a termelő, aki a legnagyobb dinnyét helyezi a mérlegre.

A további szórakoztató programokról: pénteken délután zenés felvonulás, fesztiválnyitó, 20.00 órától Deák Bill koncert, majd a napot a DESPERADO élő koncertje zárja.

Szombaton délelőtt kerül sor a fentebb már írt játékos vetélkedőkre, valamint a nemzetközi néptánc fesztivál bemutatóira. Számos újabb szórakoztató műsor után 19 órától Éles István, majd Aradszky László, az Inflagranti és a dinnyeünnep világsztár vendége, a Saragossa Band (22 órakor) szórakoztatja a nagyközönséget.

A vasárnap délelőtt a gyermekeké, a színpadi műsorok nekik szólnak. 14.30-kor divatbemutató, majd operett műsor, moderntánc és koncert következik.

20. órakor kerül sor a DUMA’ Színház műsorára. 21.00 órakor Márió lép a színpadra. Dr. Nagy Béla polgármester zárszava után 22 órától Charlie koncert és éjfélkor tűzijáték zárja a már hagyományos dinnyefesztivált Medgyesegyházán.

További információk a www.dinnyefesztival.hu és a www.coffeeling.hu/visszhang honlapon. Sok-sok dinnye, kilóra olcsón, de kóstolóra is lesz, már akinek jut.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.