Sport és szórakozás Fábiánsebestyénbe – Fesztivál, díjátadások

Fábiánsebestyénben tizenegyedik alkalommal rendezik meg a falufesztivált. A sport és kulturális programsorozat augusztus 12-én délután veszi kezdetét és 14-én vasárnap éjfélig tart. A programokról Faragó Ferenc, a falufesztivál főszervezője tájékoztatta lapunkat.

Pénteken délután nagypályás labdarúgó mérkőzések lesznek a községi futballpályán. A kevesebb mozgásra vágyók pedig benevezhetnek a faluházban  párhuzamosan zajló teke és biliárd versenybe. A szabadtéri színpadon este amatőr zenekarok mutatkoznak be a közönségnek.

FábiánsebestyénbenA XI. Falufesztivál második, szombati napján nem marad el a hagyományos kirakodóvásár és horgászverseny. A település vezetői nagy hangsúlyt helyeznek a fiatalok egészséges életmódjára, a sok testmozgásra, sportra. Szombaton délelőtt a Fesztivál Kupáért a meghívott gyermek csapatok rúgják majd a labdát. Délután viszont a pálya a felnőtteké lesz. A gyerekeket Karda Beáta szórakoztatja nekik szóló dalaival, játékkal.

A rendezvény teljes ideje alatt folyamatosan mutatja be műsorait a szegedi Desperadó Művészeti Iskola, amely a helyi általános iskolában is tart kihelyezett foglalkozásokat a gyerekeknek. 20 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, amikor dr. Kós György polgármester kitüntetéseket, elismeréseket ad át és kihirdeti a folyamatosan zajlott Borák Kupa eredményét. Mint eddig minden évben, ezúttal is kiosztják a “Fábiánsebestyén-ért” díjat, a posztumusz kitüntetéseket, elismerik a legvirágosabb, legszebben gondozott lakóingatlanok tulajdonosait és közintézményeket.

Mint képünk is tanúsítja, a fábiániak lelkesen készülnek a megméretésre. Az elismerő cím mellé ugyanis rendkívül hasznos tárgyjutalmakat lehet hazavinni. Rend szerint olyanokat, amelyek később megkönnyítik a szépen kialakított virágágyások további gondozását.

Az este folyamán népdalkörök találkozója, meglepetés sztárvendég és Geri Betli bál mulattatja a lakosokat, és a faluba látogató vendégeket.

Vasárnap délelőtt a felnőtt labdarúgó csapatok mérkőzéseivel párhuzamosan kerül sor a hagyományos Székely Sándor Sakk Emlékversenyre, lesz továbbá kutyaszépségverseny, főzőverseny, tűzoltó bemutató. Délután kihirdetik a versenyek eredményeit, majd a szurkolók a megyei II. osztály soron következő, s egyben meghatározó labdarúgó mérkőzését izgulhatják végig. A gyerekek délután az igazságtevő nyuszi történetét ismerhetik meg a fővárosi Kincses Színház előadásaként, majd BMX ügyességi bemutatót láthatnak.

20.00 órától egy órán át Nagy Bandó András poénjai ültetik a színpad elé az érdeklődőket, és megkezdődik a finálé. Győri művészek operett összeállítással kedveskednek a fábiániaknak, ezután Auth Csilla énekel. A rendezvény a 23.00 órakor kezdődő tűzijátékkal zárul.

A községi önkormányzat még számos meglepetés programmal készül az idei falufesztiválra. Minden vendéget szeretettel várnak.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.