Aktualitások horgászoknak

Kedves Horgásztársaim! Lezajlott a Tóth Csaba ifjúsági felelõsünk által vezetett horgásztábor, maratoni horgászverseny. Büszkén mondhatjuk, hogy sikeres volt, hiszen 21 táborlakó és körülbelül 10 napközibe érkezõ és este távozó gyermek vett részt.

A gyerekek különbözõ kategóriákban kaptak díjazást, pl. a Maratoni horgászverseny 1. helyezettje a Barátság csapat lett, tagjai: Csatordai Janka, Kóczán Zoé, Szûcs Ábel és Kalamusz Brenda 17500 g. 2. helyen Prozlik Tamás 7500 g. 3. helyen Puhala Roland 7000 g. Gratulálunk nekik. Más díjazásban is részesültek, pl. a legnagyobb hal fogója Prozlik Tamás, aki egy 3200 grammos pontyot fogott. A legfegyelmezettebb táborlakó Fazekas Sándor, a legsegítõkészebb táborozó díját Puhala Roland kapta. Nekik is gratulálunk. Segítõink voltak: Csatordai Norbert, Csõke Edit, Balogh Bence, Székely Martin, Horváth Alexandra és persze sok szülõ, aki pl. palacsintát, dinnyét és sok más finomságot hozott a gyerekeknek. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Támogatóink között voltak pl. a Maros Mix, aki 80 kg etetõanyaggal, a  Horgászáruház Szentes a díjazásban volt segítségünkre. A Légvárbirodalom ugrálóvárat biztosított a táborozóknak. Köszönöm a színvonalas bemutatókat, illetve elõadásokat különbözõ horgászmódszerekrõl. Egedi Róbert a feeder botos horgászat trükkjeit mutatta be, Újszászi Richárd a finomszerelékes horgászatával kápráztatta el a gyerekeket és Gergely Gábor a bojlis horgászat rejtelmeibe vezette be a táborlakókat, míg Tibrik Gábor a pergetés praktikáit mutatta be. A Maratoni horgászversenyt a Leader pályázat segítségével rendeztük.

Ha nyár, akkor rendezvények, és ebbõl akad a horgászok számára is szép számmal. Augusztus 19-én a 2. Szárnyasnapok keretei között, sok más színvonalas program mellett, ismét horgászverseny is lesz. Nevezési díj nincs, regisztrálni és ebédre jelentkezni egyesületünk székházában lehet személyesen. A versenyeket a következõ kategóriákban rendezzük: könnyûszerelékes verseny, amely a Kurca Szentes városi szakaszán lesz, ahová több kategóriában lehet jelentkezni. Harcsafogó verseny a Gerecz tavon, ahol 15 nevezõt tudunk fogadni a hely szûkössége miatt. Illetve bojlis verseny a Kurca felsõ szakaszán, amely egy verseny sorozat része, de új nevezõket is várunk korlátozott számban. A cél az év horgász királya cím megszerzése minden kategóriában. Ezt a versenyt a Leader pályázat segítségével rendezzük.

Mi másról is számolhatnék be még, mint Verók Péter két gyönyörû harcsájáról, amit a Gerecz tóban fogott. Elsõ fogása egy 32 kg-os bajszos volt, ahol Ocskó Tibor nyújtott segítséget a hal partra kényszerítésében. Majd szinte egy hétre rá egy 50 kg-os harcsa akadt a mester horgára (képen). Azt hiszem, a harcsa horgászat egyik szentesi mesterének nyugodtan hívhatjuk Petit. Gratulálunk!
Információim szerint több nagy harcsa akasztás is volt az elmúlt idõszakban,  ahol a harcsa lett a gyõztes, ami nem baj, hisz a sporthorgászat errõl szól, úgyhogy hajrá horgászok, hajrá   harcsák.
Az elõzõ írásomból kimaradt egy szép fogás, április 28-án szintén a Gerecz tóból fogta ki Nagypál József. Az 57 kg-os busa 120 cm hosszú és 85 cm átmérõjû volt. Utólag is gratulálunk. Versenyekrõl, rekordfogásokról részletes és fényképes tájékoztatást az egyesület weboldalán találhattok.

Mielõtt zárnám soraimat, egy kéréssel fordulnék Horgásztársaimhoz. Olyan régi horgász-, halászeszközök gyûjtését kezdtük meg, amiket az egyesületünk székházában helyeznénk ki. De szívesen várunk régi Szentes környéki Kurca, Tisza, Körös, Veker, Komünrõl készült fényképeket, festményeket,  amit az egyesületünknek adományoznának, esetleg  haltrófeákat is szívesen látunk. Természetesen nem csak a horgászoktól, hanem bárkitõl, minden adományt az elõbbiekben felsoroltakon kívül. Segítségeteket elõre is köszönöm!
Írásaim a Leader pályázat támogatásával jelennek meg. Horgásztársi üdvözlettel:
Kalamusz Endre

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.