Fejezetek a baromfifeldolgozó múltjából (9.)

(1985.) A vállalat kiállítás keretében mutatkozott be a város lakosságának. A vásárlással, kóstolással egybekötött termékbemutatón  igen nagy kereslete volt a libakolbásznak, valamint a baromfivirslinek.

A Kossuth Könyvkiadó vállalati bizományosa, Cs. Kiss Kálmánné tizennégyezer forint értékben forgalmazott könyvekbõl, ami megyei szinten jó eredménynek mondható.
* * *
A Szentesi Baromfifeldolgozó Vállalat Kinizsi Természetjáró Szakosztálya megyei ÉDOSZ túravezetési versenyt rendezett Sándor-falván.
A természetbarát napon nyolc csapat indult útnak tájékozódási futó térképpel és tájolóval a kezében. A nyolc kilométeres távon tizennégy ellenõrzési pontot és három idõmérõ állomást érintettek a négyfõs csapatok. A versenyzõk elméleti kérdéseket is kaptak a Bükk utikala-uzból. Kedvezõ idõjárás és meglehetõsen nehéz pálya fogadta a versenyen induló csapatokat. A célba érés pillanatában jólesett az üdítõital. Eredmények: A felajánlott serleget a vállalat gyõztes csapata (Badár László, Czöndör Judit, Gólity Margit, Gábor Márta) nyerte. Második helyezett az Erõtakarmánygyár, harmadik a Szegedi Konzervgyár lett. A díjakat Badár Sándor szakosztályvezetõ adta át.
* * *
Évenként a Baromfifeldolgozó megrendezte közlekedésrendészeti, balesetelhárítási és munkavédelmi vetélkedõjét, melyre tizenegy csapat nevezett. 1. Szabó János, Lindák András, Lindák Péter. A nõk is bekapcsolódtak a versenybe, megelõzve a gépkocsivezetõk csapatát. 3. lett Zöld Józsefné, Kalocsai Éva, Farkas Józsefné, Sarkadi Sz. Béláné. A munkavédelmi és balesetelhárítási vetélkedõt a Mácsai György, Kovács László, Magyar Sándor, Nyilas János összellítású csapat nyerte.
Közreadta, fotó:
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.