Biztonság idős korban…

Az emberek 100%-a szeretne idõs korában is jól élni. Ön is? Van értékálló megtakarítása?

A Magyar Értelmezõ Kéziszótár szint a biztonság = veszélyektõl vagy bántódástól mentes (zavartalan) állapot.
Kockázat = valamely cselekvéssel járó veszély, veszteség lehetõsége.
Az emberi természet már csak olyan, hogy ami távol van, (20 év) azt nem érzékeljük, az akkor felmerülõ problémát most a szõnyeg alá söpörjük. Tudvalévõ, hogy demográfiai cunami várható: az élettartam növekszik, a születések száma csökken. Ebbõl következik, hogy a nyugdíjasok száma megnõ, a járulékfizetõk száma pedig csökken. Közgazdasági számítások szerint  80 euro / hó nyugdíja várható 2 millió embernek Magyarországon! 1 millió fõ semmilyen ellátásra nem lesz jogosult, mivel a jelenlegi jogszabályok minimum 20 év szolgálati idõhöz kötik a nyugdíjak kifizetését.
Mit veszíthetek, ha nem cselekszem most?
Életem legnagyobb vagyonteremtési esélyét. Húsz év múlva nem azt fogom bánni, amit megtettem, hanem mindazt, amit nem tettem meg!
Az emberek gyakran kifogásokat keresnek, mert a probléma még messze van (pl. nincs pénzem, most a házat újítom fel, most a gyereknek lesz az esküvõje stb., stb.). Annak ellenére, hogy a legtöbben arra panaszkodnak, nincs pénzük, valakik (talán titokban az is, aki panaszkodik) állampapírokat vásárolnak. 2012-ben a háztartások állampapír állománya az öt éves csúcson van! Az elsõ félévben a növekmény meghaladta a 185 milliárd Ft-ot. Az emberek azért veszik az állampapírokat, mert az Õ termékpalettájukon (az agyukban) csak ennél rosszabb megoldások szerepelnek. Az állampapír valójában az állam adóssága. Az állam a lakossággal finanszíroztatja az adósságát. Akik azt hiszik, hogy ez a legbiztonságosabb tartalék, azok nagyon tévednek.
Mindannyian tudjuk, hogy Európát Németország „viszi” a hátán. Akik Németországba német állampapírt vásárolnak, azok nulla, azaz nulla százalék kamatot kapnak a  pénzükért. Pontosabban, ha valaki fél évre kölcsönadja a pénzét a német államnak, mínusz (!) 0,06% kamatot kap, vagyis még neki kell fizetnie azért, hogy az állam használja a pénzét. Ennek ellenére a befektetõk tolonganak a német állampapírokért. Miért? Nem azért, mert hülyék, hanem azért, mert gondolkodnak! A befektetõk a minõségre figyelnek, a kamat már nem érdekli õket. A német állampapír teljesen biztonságos.
Miért veszik a magyarok a magyar állampapírt ilyen mértékben? A 9,5%-os kamat miatt. A fentiekbõl azonban egyenesen következik, hogy ez a kockázat ára. Az Ön megítélése szerint biztonságos a magyar állampapír?
A válság elõidézi azt, hogy megemelkednek az élethez szükséges kiadások: élelem, rezsi stb. Mindeközben az infláció megeszi a megtakarításokat! Egyre kevesebbet ér a papír fizetõ eszköz.
Akinek van mit veszíteni, az igyekszik a kockázatot kivédeni.
Két dolog fenyegetheti egy ember vagyonát: a papír alapú fizetõeszköz elértéktelenedése, valamint a hiperinfláció.
A kérdés az, hogy ki és mit fog csinálni az állampapírjával egy ilyen helyzetben, ha minden kötél szakad? Mibõl fog ennivalót venni? Mibõl fizeti ki a számláit? Hogyan fogja az életét fenntartani?
Egyetlen egy dolog van ma a világon, ami véd az infláció, a háború, az államcsõd, gazdasági válság hatásaitól, amely már 5000 évvel ezelõtt is az értékmérés, értékmegõrzés eszköze volt, és 5000 év múlva is az lesz. Ez pedig a befektetési arany. Váltsa át Ön is a papír alapú megtakarítását egy olyan stabil fizetõ eszközre, amelyet a világon bárhol elfogadnak.
A részletekért érdeklõdjön irodámban!

Amennyiben van olyan adózással kapcsolatos téma, amelyrõl szívesen tájékozódna jelen kereteken belül, kérem, juttassa el hozzám témajavaslatát az alábbi e-mail címre: katalin2012@-invitel.hu, vagy kérje telefonon: 06/20/985-17-07.       (x)

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.