Szent István ünnepén Szentesen – Vadkert fehérben

A Szentesi Mûvelõdési Központ augusztus 20. méltó megünneplésére remek zenei programokkal készült.

Kapcsolódó programként mindjárt még elõzõ este ajánljuk az olvasók figyelmébe azt a hangversenyt, amelynek a Szent Anna templom a helyszíne. Itt ad orgonahangversenyt Virágh András Liszt-díjas Érdemes Mûvész 19 órától. Vendégmûvészként közremûködik Gion Zsuzsanna operaénekes.
Másnap ugyancsak az esti órákban az ifjúsági parkba hívják a városlakókat, közös ünnepre. 18 órakor Márkus Judit énekmûvész  mûsorát láthatják. Õt zongorán Blahó Attila és Majtényi András kíséri, közremûködik István Attila dobokon és Fornay Tibor nagybõgõn.
A “Dallamok szárnyán” c. musical, sanzon és operett összeállításra a 2 Szoknya 1 Nadrág társulat elõadásában kerül sor 19 órától, majd 20 órakor az ünnepi kenyérszegés alkalmával Szirbik Imre polgármester mond ünnepi köszöntõt és megszegi az új búzából sült kenyeret, amelyet elõzõleg az egyházak képviselõi áldásban részesítenek.

Az est meglepetés nagykoncertje felejthetetlen élményt ígér. A megújult Kormorán zenekar elsõsorban nemrég megjelent új “Vadkert fehérben” c. lemezérõl szólaltat meg dalokat. A 20.30 órakor sorra kerülõ koncert és a lemez a megújulásról szól. Ahogyan Vadkerti Imre és Fehér Nóri új hangot és színt hozott a zenekar életébe, úgy finomodott, tisztult le az a zenei virág, amit a Magyar Örökség-díjas Koltay Gergely által vezetett zenekar képvisel. A népies elemek és a mondanivaló azonban továbbra is elõremutatóan képviseli magyarságunk értékeit, eredetét a jövõ számára.
Az idei Szent István napi program 22 órakor az ünnepi tûzijátékkal zárul.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.