Falufesztivál Fábiánban

Augusztus 10. és 12. között tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a községi önkormányzat a Falufesztivált Fábiánsebestyénben. Ízelítõ a gazdag programkínálatból:

Az elsõ nap az aprók napjával már délben kezdõdik a fesztivál. 16 órától helyüket a sportpályán az öregfiúk veszik át, míg mások a foci helyett a Faluházban biliárdoznak. A hagyományos futás a községért 18 órakor hívja a helyieket, majd Jump koncert és zenés karaoke show -val zárul a nap.
Szombaton mozgalmas délelõtt vár a község lakóira. Kirakodóvásár, kispályás labdarúgó torna, kiállítás megnyitó, önkormányzati jármû kiállítás és tûzoltó bemutató is lesz. Helyi költõk szavalnak és vöröskeresztes sátor is üzemel a rendezvény helyszínén.
A mindig sikeres Pálinkó Mihály Favágóverseny 13 órakor kezdõdik. A rátermett versenyzõk 3000 forint nevezéssel vállalhatják a megmérettetést. Kelet lányai és az eperjesi színjátszók után a Kincses Színház mesejátékára, a Dzsungel könyvére várják a közönséget. Nagypályás foci torna, judo bemutató, ének és tánc hozza közelebb az estét, amikor a Fanny menyaszszonyi ruhái után mûsort adnak a szentesi fúvósok, majd az ünnepélyes megnyitó következik. Színpadra lép Roy és Ádám, lesz Fesztivál Szépe választás és hajnalig disco.
A vasárnap hagyományos programjai, a Székely Sándor Sakk Emlékverseny és a fõzõverseny sem marad el az idén. De folytatódnak a labdarúgó mérkõzések is. A délelõtt a sütemények versenyével és a kutyaszépségversennyel lesz teljes. 13 órától kerül sor a Fesztivál legerõsebb embere címért folyó vetélkedésre. Folytatódik a szépségverseny is a picik kategóriájában. Majd ismét lesz tûzoltó bemutató, de fellépnek a mórahalmi kötélhajtók is. Az esti sztárparádé elõtt karate bemutatót láthatnak az érdeklõdõk. 18.30 órától Bunyós Pityué a színpad, majd helyét az Operett Trió veszi át. 20.30 órától a Unique mûsora szórakoztatja a közönséget. A fesztiválzáró tûzijáték 22 órakor kezdõdik.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.