Anna második bálja – Füredi élmények

Kurucz Anna Szegeden tanul, élelmiszer mérnökként nemsokára diplomát szerez. Most a derekegyházi vágóhídon tölti szakmai gyakorlati idejét.

Balatonfüreden idén 187. alkalommal rendezték meg az Anna-bált, ahova a szentesi lányt nagybátyja és családja második alkalommal vitte magával.

– Két bál sem ugyanolyan – meséli. – Csodálatos volt a bevonulás, jó érzés ünnepeltként a figyelem középpontjában állni. Az emberek nagy-nagy szeretettel veszik körül a vendégeket, a bálkirálynõ címére pályázó hölgyeket pedig különösen. Mindenki mindenkit üdvözöl, és a tavaly látott arcokra egybõl emlékeznek.
Anna a porcelán szívecskéket mutatja, s amint a jelentõségérõl kérdezem, így felel:
– A zöld az idei, a lila a tavalyi szívecske. Minden bálozó hölgy kap ilyet. A zsûri a rajtuk látható sorszámok alapján választja ki a bálkirálynõ címre esélyes, tovább jutó tizenöt hölgyet. Ez a sorszám kíséri õket egészen a döntõ végéig.

(Kinagyítható!)

– Hogyan készültél az idei bálra?
– Még nagyobb figyelemmel, mint tavaly. Egy egyszerû vonalú kék ruhára gondoltam, abroncsok nélkül, s végül ezt az ecrü-lila ruhát választottam, ami persze abroncsos. Megbarátkoztam vele, mert igazán elegáns, “királynõs”. A bál elõtti nap a készülõdésrõl szólt, a ruha, haj, smink és minden apró részlet mire helyére került, gyönyörködtünk a végeredményben.
– Miért tartod fontosnak, hogy ott legyél ezen a rangos társadalmi eseményen, hiszen nem vettél részt most sem a versenyben.
– Az élmény, a kikapcsolódás, a bál egyedülálló hangulata ösztönzött az idén is, és ezért szeretnék ott lenni jövõre is. Csodálatos, neves személyiségekkel találkozhatok, ismerkedhetem meg. Hihetetlen élmény. S talán azért is, mert a dédmamám is volt annak idején a bálon.
– Részt vettél más programokon is?
– 4 napig voltunk Füreden. Sokat sétáltunk a csodálatos Grand Hotel környékén, hajókáztunk.  Fantasztikus az a nyugalom és rendezettség, ami körülveszi a látogatót.
Mi alapján választ királynõt a rangos zsûri?
– A résztvevõ hölgyek kisugárzását figyelik, azt értékelik, hogy az esélyesek mennyire vannak harmóniában önmagukkal és a külvilággal. Nagyon-nagyon szépek voltak az idei lányok is és fantasztikus ruhakölteményeket vonultattak fel.
Anna arról is beszélt, hogy az idei bál némileg szerényebb volt, mint a tavalyi. Ez megnyilvánult a külsõségekben és a gasztronómiai fogásokban egyaránt. A táncokat, a keringõt, csárdást, nagyon élvezte, nagybátyja vitte elõször táncba, de még a bál  után, ami hajnali 2 óráig tartott, másnap reggelig talált  korához illõ mulatságot a városban.
Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.