Rántott szilva
Hozzávalók: 50 dkg. muskotályszilva, 5 dkg. liszt, 2 tojás, 20 dkg. háztartási keksz, 20 dkg. zsír, 1 dl. vörösbor, 15 dkg. szilvaíz.
Elkészítés: A szilvát megmosom, lecsepegtetem és úgy magozom ki, hogy lehetõleg egészben maradjon. Lisztbe, felvert egész tojásba és ledarált kekszbe forgatom, majd a forró zsiradékban kisütöm. Tálra helyezem, és vörösborral simára kevert szilvaízt kínálok hozzá. Jó étvágyat kívánok az ínyenc csemegéhez!
Szakács Vendel
A rovat támogatója a HORNYIK EDÉNY Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63) 401-362 http://www.hornyikedeny.uw.hu/