Bográcsgulyás

Az_üzletben_kapható_bográcsféleségekből.jpgHozzávalók: 10 dkg sertészsír, 50 dkg marhalábszár, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 zellerlevél, só, 1 púpozott evõkanál pirospaprika, 1 cseresznyepaprika, 1 kg burgonya 2 evõkanál csipetke.

Elõkészítés módja: A vastagon kizsírozott bográcsba rétegesen beleteszem a kis kockákra vágott húst, az öszszevágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát és a köménymagot. A  tetejére kerül a zöldpaprika, a paradicsom és a zellerlevél. Megsózom és gyakori keverés és rázogatás közben zsírjára pirítom a húst.
Ezután pirospaprikát, cseresznyepaprikát beletéve, a 4 – 5 l-es bográcsot félig felöntöm vízzel.
Amikor a hús félig megpuhult, kb. egy, másfél óra múlva, beleteszem a kockákra vágott krumplit és a száraz csipetkét,  és ha szükséges, még annyi vizet öntök hozzá, hogy két ujjnyi magasságban ellepje a krumplit. Kb. 30 – 40 perc alatt készre fõzöm.   
 
Szakács Vendel

A rovat támogatója a HORNYIK EDÉNY Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63)
401-362, www.hornyikedeny.uw.hu rozsdamentes, zománcos, csiszolt, gulyás és halfõzõ bográcsok, borulásgátlók, bográcsmerõk, grillsütõk és nyársak nagy választékban kaphatók.

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.