Őszibarackkal töltött sárgadinnye
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál liszt, 4 dl. édes fehérbor, 2 nagy õszibarack, 2 dl. tejszín, 2 kisebb, sárga belû dinnye, 4 szem meggy, vagy meggybefõtt.
Az elkészítés módja a következõ: Simára keverem a tojássárgáját a cukorral meg a liszttel, és a borral felengedve, gõz fölött kevergetve sûrû krémmé fõzöm, majd jégbe hûtöm.
Meghámozom, kimagozom a barackot, kockákra vágom, és összekeverem a krémmel, a habbá vert tejszínnel.
A dinnyéket félbevágom, mint a zsemlét, kimagozom, és ebbe az üregbe töltöm a krémes õszibarackot.
Mindegyik töltött dinnyét meggyszemmel koronázom, és jól lehûtve tálalom.
Szakács Vendel
Ami itt kapható, a konyhában használható! HORNYIK EDÉNY Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63)401-362 www.hornyikedeny.uw.hu – a befõzési szezonban is! Válasszon kerámia kompótos, salátás készleteinkbõl! (x)