Felezett sonka a Brillir Kft. újdonsága – Húsvétra is hazait!
Nagyra becsült Vásárlóink figyelmébe szeretnénk ajánlani húsvéti termékeink kínálatát. Paraszt sonkával- lapockával, füstölt hálós sonkával, füstölt tarjával és csülökkel várjuk kedves Vásárlóinkat.
Az idei évtõl lehetõség van boltjainkban a felezett parasztsonka vásárlására, ami azt jelenti, hogy az egész sonkát hosszirányban elfelezzük, fûrész segítségével, és ebben a formában értékesítjük. Így azon kedves vevõink asztalára is szép sonka kerülhet, akiknek nincs szükségük egy egészre.
Cégünk munkáját nagyban segítené, ha kedves vevõink elõre jeleznék boltjainkban felezett sonka igényüket. Szeretném hangsúlyozni, hogy hálós sonkafélénk is szigorúan hagyományos sózási eljárással készül.
Üzemünk a tavalyi év júliusától a környékben egyedüliként kapott engedélyt juhok vágására. A húsvét közeledtével a sertéshús mellett birkahús fogyasztását is ajánljuk szíves vásárlóink figyelmébe. Természetesen, ezen húsfélére is elõrendelést felveszünk.
Sonka-féléink kizárólag hagyományos sózási eljárással készülnek, plusz páclé, adalékanyagok, vízkötõ komponensek hozzáadása nélkül. (Így nem kell félni, hogy fõzés közben a sonka szétesik vagy esetleg allergiás reakciókat vált ki fogyasztás után az arra érzékeny vásárlóknál.) Kizárólag magyar termelõk által elõállított sertések húsából készülnek készítményeink, melyek szintén alátámasztják a kiváló minõség melletti elkötelezettségünket. Gyártás során folyamatos ellenõrzés mellett, a hatóság szigorú közremûködésével, szakmai segítségével dolgozunk. A felsoroltak tükrében termékeink árban nem is akarják felvenni a versenyt a multik által diktált árversenyben. Cégünk a tisztességes piaci verseny mellett tette le üzleti politikáját, ahol mind a termelõ, mind a feldolgozó és elsõsorban a vásárló is megtalálja számítását, hosszútávon.
Végezetül a szentesi Arany János utcai Ételbár fõszakácsának Török Péternek, sonka fõzési tippjét adjuk közre, a minél finomabb fõtt húsvéti sonka elérése érdekében.
A sonka fõzésének a tálalás elõtt legalább 2 nappal korábban neki kell kezdeni. A sonkánkat megfelelõ méretû edénybe rakjuk és anynyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Az áztató lébe rakhatunk egy kávéskanálnyi sót, mert ekkor az áztatás hatékonyabb. Állni hagyjuk legalább egy éjszakán keresztül. Másnap az áztató levet leöntjük és ugyanannyi vízzel felrakjuk fõzni. A fõzés lassú tûzön történjen gyöngyözve, mintha egy jó húslevest fõznénk. A fõzés ideje a forráspont elérésétõl mérve, a sonka nagyságától függõen 2 és 5 óra. A fõzõ léhez rakhatunk egy fej vöröshagymát, egy fej fokhagymát és néhány szem egész borsot. Hústû segítségével tudjuk megnézni, sonkánk megfõtt-e? Miután megfõtt, saját levében hagyjuk kihûlni. Kihûlés után a lébõl kivesszük, és hûtõbe rakjuk egy éjszakára pihenni. Másnap sonkánk csodálatosan szelhetõ lesz.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!
Mintaboltjaink: Szentes, Rákóczi u. 2, Szentes, József A. u. 14, Szentes, Jókai u-i Hunor Coop ABC, Mindszent, Köztársaság tér 11, Szarvas, Vasút u. 60, Szeged, Mars tér Nagy csarnok.
Tápai László
üzemvezetõ