Új fényezőműhely

ujfenyezomuhely01.jpgFEJLESZTÉS A TISZA VOLÁNNÁL
A Tisza Volán Rt. szentesi  üzemében új haszonjármű méretű fényezőműhelyt adtak át hétfőn délelőtt. A fejlesztést Szirbik Imre polgármester és dr. Szeri István vezérigazgató avatta fel.
Dr. Szeri István köszöntőjében hangsúlyozta, hogy részvénytársaságuk három műszaki telephelyet hozott létre, egyet Szegeden, egyet Makón és Szentesen. A cél az volt, hogy a szegedi létesítmény fejlettségével tegyék egyenlővé a másik két  üzemet is.

A szentesi telephely a 90-es évek elején létesült. Azóta folyamatosan bővül és javul a felszereltsége a haszonjármű javítás, műszaki vizsgáztatás követelményeinek növekedésével. A mostani beruházás 45,2 millió forintból jött léte, saját erőből. Saját járműveiken túl partnereik haszongépjárműveit is itt festik és fényezik majd, szem előtt tartva a legaktuálisabb környezetvédelmi előírásokat. Ennek megfelelően a dolgozók egészségvédelméről is gondoskodtak. A kivitelező képviseletében Nemesi Pál szólt, aki a cégeik között folyó korrekt együttműködést köszönte meg.  Ez a cég a szentesi buszpályaudvar munkálatainak is a kivitelezője. Reményének adott hangot, hogy pár hónap múlva ugyanilyen megelégedéssel veszi át a Volán azt a beruházást is.

Elmondta továbbá azt is, hogy a pályaudvar építkezésével az ütemtervnek megfelelően haladnak. Az utazóközönségtől pedig elnézést kért az ezzel járó kellemetlenségekért.

Szirbik Imre pedig azt emelte ki, hogy reményei szerint a fejlesztés majd hamarosan megjelenik a cég üzleti könyveiben is. A buszállomás kapcsán megjegyezte: tavaly a közös pályázat ugyan nem lett eredményes, a munkálatokat a Tisza Volán saját forrásaiból végzi, azonban a pályaudvar körüli zöldövezetet a városi önkormányzat alakítja majd ki, és tartja rendben. Olyan közös eredményről van tehát szó, amely munkahelyeket is jelent.

Az Árpád Agrár Rt. a Tisza Volán legnagyobb partnere. dr. Csikay Miklós elnök-vezérigazgató, az Agrárkamara elnöke azt kívánta, győzzék majd ellátni a megrendeléseket, s hozza ez a fejlesztés azt, hogy a járművek szebbek, tisztábbak és kényelmesebbek lesznek. Az avatás pillanataiban (képen ballról) Péli Pál, az üzem vezetője, dr. Szeri István vezérigazgató, Szirbik Imre polgármester, dr. Csikai Miklós és Nemesi Pál vett részt.

Lapunk kérdésére dr. Szeri István és Péli Pál elmondták, hogy a Vásárhelyi úti üzemben jelenleg 34 fő dolgozik, két kivétellel mindannyian fizikai állományúak. Szentesen rendszeresen harminchárom jármű karbantartásáról gondoskodnak, hogy azok mindig az utasok kényelmét szolgálva, kifogástalan műszaki állapotban álljanak forgalom készen. A hódmezővásárhelyi és csongrádi  autóbuszokkal együtt ez a szám hetvenre növekszik. Negyven rendszeres partner  – köztük a honvédség – mintegy ötszáz további járműve ad számukra munkát.

Az új fényezőműhelyben egyelőre egy fő kezdi meg a munkát. Azonban, mint elmondták, hamarosan további két fő alkalmazására lesz szükség.

S még néhány további érdekes adatok az új műhelyről: Az épület száznyolcvan négyzetméter alapterületéből nyolcvanötöt foglal el maga az európai színvonalú  fényezőműhely. A maradék területen a festékraktár, a festékelőkészítő, a kiszolgáló gépészet és a szociális létesítmények kaptak helyet. Az épületet a Baukonstrukt Kft. tervezte, a kivitelező a Ferroép Rt. volt, amely hét hónap alatt készült el a teljes fejlesztéssel.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.