Tenkes szelet
Hozzávalók: 60 dkg. kicsontozott sertéskaraj, só, 1 csipetnyi õrölt fekete bors, 5 dkg. gomba, 5 dkg. sonka, 5 dkg. szárnyas máj, 2 dkg. zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg. liszt, 1 tojás, 15 dkg. zsemlemorzsa, ½ liter olaj.
Elkészítés módja: A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem. A gombát, a gépsonkát és a szárnyas májat egyforma kockákra vágom.
Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat.
Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem.
A sertéskarajszeleteket megtöltöm a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústûvel megtûzöm.
Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem.
Bõ, forró olajban szép lassan megsütöm, majd lecsöpögtetem a felesleges olajat.
Vegyes körettel, felszeletelve tálalom.
Szakács Vendel
TEFAL, TE MINDENRE GONDOLSZ! Mi gondolunk Önökre. Kedvezõ árak, jó minõség a HORNYIK EDÉNY-nél! Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63) 401-362 http://www.hornyikedeny.uw.hu/