Szezonelő a horgászoknál

Kedves Horgásztársaim! Lassan javul az idő, „mocorognak a botok a tárolóhelyükön“ és jönnek a horgászok engedélyt váltani. Ennek köszönhetően van mód és lehetőség halvásárlásra. Mire ezek a sorok megjelennek, már nem csak a telepítésen leszünk túl, hanem a Gerecz Elemér  Emlékversenyen is.

Mint azt olvashatták hetek óta a horgászboltok és az egyesület hirdetéseiben – a Délvilágban is megjelent – április 13-án szerdán zajlott a telepítés. Azok közül, akik a vízparton rendszeresen megkérdőjelezik a telepítések mennyiségét, senki sem jelentkezett, hogy elmegy, és meggyőződik az átvételről.

A horgászmester, az ellenőri csapat vezetője és néhány tagja vette a fáradságot, és elment átvenni a halat, amiből 10 mázsát a Kurcába, 5 mázsát a Zsoldos-tóba, 30 mázsát a Gerecz tóba helyeztünk. Tilalom csak a Gerecz tavon volt a szombati verseny után vasárnap napkeltéig. A versenyről nyilvánvalóan a következő számban tudok csak beszámolni. De már 11-én a férőhelyek fele elkelt, tehát teltházas, jó versenyre számítunk, úgy, ahogy már ez évek óta megszokott. A pontytelepítést megelőzően – mint azt sokan láthatták – a Tisza áradása miatt eredményesen halásztak a halászok, akiktől több mint 25 mázsa nagyon szép keszeget telepítettünk a Kurcába és a Gerecz tóba. A telepítés után az ellenőri csapat átment szemétgyűjtőbe, több utánfutó szemetet szedtek össze a Kurca parton. Kérem Önöket, vigyázzanak a természetre, a vízpartok tisztaságára, hiszen jó érzésű ember nem érezheti jól magát szemetes helyen.

Fűzfa telepítést is végzett Mucsi Lajos gépi munkájának segítségével az ellenőri csapat a Gerecz tó ún. lapos partján abban a reményben, hogy a horgásznak kellemes árnyékot, a vízbe nyúló gyökerek a halaknak ívóhelyet adnak.

Kíméletlenül rohan az idő, még alig ért véget a zord tél, jön egy kis nyár, egy kis ősz és ismét itt az év vége, ami számunkra tisztújító közgyűlés megtartását jelenti. Kérek mindenkit, segítse a jelölő bizottság munkáját azzal, hogy elmondja javaslatát a különböző tisztségekre a jelölő bizottság tagjainak, vagy akár név nélkül is dobja javaslatát az iroda postaládájába. Aktív közreműködésüket köszönjük!

Csak hogy tudjanak róla: A februári számban írtam, hogy gereblyézőket értek tetten ellenőreink a Tiszán, nos megszületett az ítélet is. 50-50 ezer forintos bírság és éves engedélyváltástól való eltiltás lett a jutalma.

Engedély nélkül horgászó szentesi lakosnak 1 évi engedélyváltástól való eltiltás és 18 ezer forint bírság járt. A telepítések után mindenki számíthat a fokozott ellenőrzésre. Nem csak a mi ellenőreink, hanem az együttműködési megállapodás értelmében a rendőrség akár egyenruhás, akár civil tagjai részéről is. Senkinek nem lehet baja, ha betartja a horgászrendet. Ha mégis vét ellene valaki, a fenti ítéletekre és bírságokra számíthat.

Megjött a HAKI halászati szakmérnökének a határozata, mely szerint ebben az évben a Gerecz tavon nem engedélyezi a tilalmi időbeni horgászatot, mivel a víz elborítja a vízparti növényzetet, ami biztosítja a halak ívási lehetőségét, az ivadék megmaradását. Tehát május 2-ától a Gerecz tavon sem lehet pontyra horgászni. Erről a tó partján értesítéssel leszünk, kérem, figyeljék a kihelyezett táblákat. Eredményes szezonkezdetet kívánok mindenkinek.

Füsti – M. Lajos elnök

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.