Műkedvelő festő

Andrikó Istvánné képeAndrikó Istvánné Franciska közel harminc éve lakik Kurca-parti otthonukban. Harmincnyolc éves szorgalmas munkája után két éve ment nyugdíjba. Most a család és unokák gondoskodásával tölti idejét. Szabadidejében szorgalmasan festeget. A kilencvenes évek elején kezdett festeni tempera és akvarell festékkel, majd nagyobbik lányától kapott művészeti AKRIL festékkel továbbra is intenzíven folytatta, folytatja.

A közel hatvan darabos csendélet és tájképgyűjteményből nehéz kiragadni egy-egy darabot. Szobáinak falait is saját képei díszítik. Otthonukban lányai is gyönyörködhetnek édesanyjuk képeiben. A zsűri a közvetlen családtagok, férje, lányai, vejei, unokái. Javaslatukra, illetve tetszésükre folytatja a szép képek készítését.

Nem tagadja, ha ihletet, kedvet kap, ő bizony már a kora reggeli felkelés után rögtön az általa elképzelt festmény alkotásához fog. Megtalálhatók képei között az Advent hangulatú téli tájak és kápolnák, amelyek elismerésre méltóak.

Tervei között szerepel egy amatőr kiállítás megrendezése, valamint az olajfestékkel történő megbarátkozás. Kívánom, hogy Franciska terve valóra váljon.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.