Gombás sertéstokány
Hozzávalók: 40 dkg. sertéshús, ½ hagyma, 5 dkg. friss gomba, 5 dkg. füstölt szalonna, 2 evõkanál fehérbor, törött feketebors, só, zöldpetrezselyem, 4-5 evõkanál tejföl.
A kockára vágott füstölt szalonnát kissé kisütjük, rátesszük a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és a megtisztított, vékonyra felszeletelt gombát.
Folytonosan kevergetve hírtelen lepirítjuk. Megsózzuk, törött feketeborssal fûszerezzük, és fedõ alatt, saját levében pároljuk. Ha kell, csak egy kevés vizet öntsünk hozzá, és pároljuk puhára.
Ekkor ráöntjük a fehérbort, meglocsoljuk a tejföllel és felforraljuk. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük. Körítésül rizst adunk hozzá.
Készítsék el önök is. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Szakács Vendel
Rozsdamentes edények készletben, de szólóban is, sütéshez, fõzéshez.
Nõnapi meglepetés: március 1-15-ig 4000 Ft. feletti vásárlás esetén 20% kedvezményt adunk! HORNYIK EDÉNY Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63) 401-363 www.hornyikedeny.uw.hu