Gombás sertéstokány

Sertés tokány.jpgHozzávalók: 40 dkg. sertéshús, ½ hagyma, 5 dkg. friss gomba, 5 dkg. füstölt szalonna, 2  evõkanál  fehérbor, törött feketebors, só, zöldpetrezselyem, 4-5 evõkanál tejföl.

A kockára vágott füstölt szalonnát kissé kisütjük, rátesszük a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és a megtisztított, vékonyra felszeletelt gombát.

Folytonosan kevergetve hírtelen lepirítjuk. Megsózzuk, törött feketeborssal fûszerezzük, és fedõ alatt, saját levében pároljuk. Ha kell, csak egy kevés vizet öntsünk hozzá, és pároljuk puhára.
Ekkor ráöntjük a fehérbort, meglocsoljuk a tejföllel és felforraljuk. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük. Körítésül rizst adunk hozzá.
Készítsék el önök is. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
Szakács Vendel

Rozsdamentes edénykészlet a Hornyik Edényből.jpg

Rozsdamentes edények készletben, de szólóban is, sütéshez, fõzéshez.
Nõnapi meglepetés: március 1-15-ig 4000 Ft. feletti vásárlás esetén 20% kedvezményt adunk! HORNYIK EDÉNY Szentes, Ady E. u. – Tiszti Klub mellett – nyitva: hétköznap 9-17, szombaton 8-12 óráig. Tel.: (63) 401-363 www.hornyikedeny.uw.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.