Támaszkodni – Amikor van ki(k)re

A TÁMASZ Támogató Szolgálat olyan országos hatókörű, törökszentmiklósi központú civil szervezet, amely a fogyatékkal és segítséggel élő személyek önálló életvitelének megkönnyítéséért dolgozik. Ez a szervezet már Szentesen is elérhető.

A TÁMASZ Támogató Szolgálat egy új speciális alapellátási forma. Kialakítására azzal a céllal került sor, hogy elősegítse a fogyatékkal élő emberek saját lakókörnyezetben történő segítségnyújtását, alapvető szükségleteinek kielégítését. A szervezet az alábbi szolgáltatásokat nyújtja már Szentesen, és a térségben élőknek is:

A személyi segítés pl. a bevásárlás, ételhordás, egyes rehabilitációs feladatok, vagy lakáson belül ellátandó segítő, és ügyintézési feladatok.

A szervezet szállítási szolgáltatást is végez, így közszolgáltató, egészségügyi,  kulturális intézményekbe viszi el az azt igénylőket. A város belterületén a szállítás ingyenes.

A harmadik terület az információnyújtás, tanácsadás, olyan információk átadása, amelyek révén a fogyatékos ember teljesebb életet élhet.

A segítség iránti igényt legalább három nappal korábban kell jelezni a szervezet munkatársainál. Bővebb információkért hívják a 06-30/408-5338-as telefonszámon a munkatársakat.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.