Körtés-diós muffin
Hozzávalók: 1 körte, 1 nagy marék dió, 5 dkg margarin, 2 tojás, 0,5 bögre cukor, 1 vaníliás cukor, 1 bögre liszt, 0,5 csomag sütõpor, 1 dl tejföl.
Elkészítés: Az olvasztott margarint kikeverjük a fél bögre (én a megszokott 2,5 dl-s teásbögrét használom) cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 tojással, a tejföllel. Ezután hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet is. Ezzel is összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott körtét és a durvára vágott diót. A muffinsütõ formákat félig töltjük a masszával, majd elõmelegített sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idõ: 45 perc. Fogyasszák jó étvággyal!
Szabó László
Szentes