Nörnbergi báblepény

Elkészítés: 25 dkg cukrot 1/2 csomag Váncza vanillincukorral elkeverünk, azután 12 dkg héjas, megtört mandulát, 1/2-1/2 dkg szerecsendió-virágot és apróra tört szegfûszeget, 1 citrom héját, 1 csomag Váncza sütõport és 30 dkg lisztet adva hozzá, 2 egész tojással és annyi langyosra melegített mézzel jól összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen.

Ujjnyi vékonyra nyújtva, téglaalakú szeletekre vágjuk. A szeletek tetejét 10 dkg porcukorral és 2 tojás fehérjébõl készült keverékkel vékonyan bekenjük. Minden darabra még egy egész hámozott mandulát téve, vajjal kikent, lisztezett tepsiben sütjük.

Csongrádi lepény

30 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 csomag Váncza sütõporral, 2 tojás sárgájával és kanálnyi tejjel eldolgozunk és zsírozott tepsi aljára téve, egyenletesen elnyomkodunk. A tésztára az alábbi vaníliás tejfeles réteget kenjük:
12 dkg lisztet 3 tojással, 4 deci tejfellel, 15 dkg cukorral, 1/2 csomag Váncza vanillincukorral elkeverünk. Sütés elõtt tejes tojással megkenjük és 10 dkg mazsolával megszórjuk. Forró sütõben jól megsütjük. Felszolgáláskor vanillincukorral bõven hintjük.

Szabó Csaba Szentes
Köztársaság u.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.