Hálóbomba

A Szentesi Élet 20. számában Kaszanyi Sándor aláírással egy magánvélemény jelent meg szentesi fiatalok viselkedéséről  a Kiséri napok kapcsán. A szerző furcsán összekuszált egymáshoz nem illő dolgokat fiatalokról, akik az interneten írnak félhivatalos dolgokat. Megfogalmazása nagy fokú tájékozatlanságról, és jókora rosszindulatról tanúskodik.

A rendezvény szervezői nevében méltán örülök annak, hogy a helyszín azóta is tiszta és rendezett. A vendégség után mindig több a mosatlan, és ezt nem szoktuk felhánytorgatni. Nem teszik ezt pl. az agárdiak sem, amikor nyaranta százezres nagyságrendű tömeg után kell takarítaniuk. (S talán meglepő, de jól megélnek az idegenforgalomból!)

Annak viszont már kevésbé örülök, hogy a Városellátó Intézmény által kérésünkre beültetett hajdani kúthely virágai a rendezvény zárása után egy héttel fokozatosan fogyatkoznak. (Ez nem a fiatalok keze munkája!)

Ami ugyanis a viselkedésüket illeti, az olyan, amilyenné mi, felnőttek, pl. Ön is, mint szülő, neveljük őket. Van tehát kiktől, és főleg mit tanulniuk…

Éppen ezért a kibontakozni vágyó fiatalok – kevésbé fiatalok, s remélem, a szó legnemesebb értelmében tényleg sokan vannak ilyenek – figyelmébe ajánlom, hogy minden kötelezettség nélkül, pusztán az elbeszélgetés erejéig nyugodtan keressenek meg. Lehet, hogy tudunk egymásnak segíteni, és nem kell programokat a városból elvinni. (Szándékosan nem rendezvényeket említek.)

Ami pedig a város támogatási politikáját illeti, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy az önkormányzat több olyan nagyságrendű projektet futtat párhuzamosan, amelyeknek költségvonzata könnyen túlméretezett lehet. Ráadásul a projektek nem biztos, hogy ott, és akkor találkoznak a lakossági igényekkel, amikor és ahol kellene. Ebből az következik, hogy az eddigi gyakorlatnál még kevésbé lesz pénz lakossági, civil, és a  sportkezdeményezések többségére.

Egy már bizonyított csapat az összefogás, együttműködés lehetőségét biztosítja mindazok számára, akik önzetlenül, jó szándékkal szeretnének tenni lakókörnyezetükért, embertársaikért, ezért a Városért. Hívjon, ha úgy érzi, megtalálhatjuk a közös hangot: 06-20/9837-226. De hívjon akkor is, ha a 9. Kiséri Napokról szeretné az illetékesekhez eljuttatni a véleményét. Higgyék el, minket érdekel a legjobban! 

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.