Jubileumi senior úszóverseny

TÖBB SZÁZ KAR SZELI A VIZET
A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club ezen a hétvégén tizedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi senior úszóversenyt a sportuszodában. Ebből az apropóból beszélgettünk a klub elnökével, Szabó Imrével és Pólyáné Téli Éva titkárral.

– Hány résztvevője lesz a jubileumi rendezvénynek? – tudakoltuk.

– Eddig kétszáz nevezés érkezett, – válaszol Pólyáné Évi, de hozzáteszi: – a helyszínen 4-én szombaton 11.30 és 12 óra között, vasárnap reggel 7.30 – 8.00 óráig még elfogadjuk a nevezéseket.

– Beszéljünk a versenyszámokról és a korcsoportokról?

– A korcsoportok 25 évtől felfelé, ötévenként változnak. Így I-XIII. korcsoportban fognak versenyezni a jelentkezők 66 és 33 méter távon a különféle úszásnemekben és váltókban. Szombaton a hosszabb, vasárnap a rövidebb távokban mérkőznek  a hölgyek és urak, halljuk Szabó Imrétől.

– Milyen területekről érkeznek a versenyzők?

Szentesről is legalább félszázan fognak versenyezni, ám szinte az ország minden térsége, nagyobb városa képviselve lesz. Mintegy húsz klub jelezte részvételét. Egy mexikói úszó is rajtkőre áll majd, Szerbiából és Szlovákiából többen is jönnek, – sorolják.

A hagyományos rendezvény célja nem is annyira a megmérettetés, mint inkább a saját teljesítményszint, azaz egészség megőrzésének tesztelése. Az évek során kialakult sportbarátságok ápolásának pedig remek teret adnak a kísérő programok. Ám joggal bízunk benne, hogy a sportszerető közönség számára is kellemes kikapcsolódást nyújt majd drukkolni a „nagy öregek“ – vagyis örök fiatalok – között olyan neveknek, mint Csikán Csilla többszörös EB. és VB. érmes, vagy Bánki Horváth Béla Európa Bajnok, és a mellúszó világbajnok Fábián Béla.

A strand látogatói, amennyiben a strand szolgáltatásait nem kívánják igénybe venni, kísérőjeggyel lehetnek az úszószámok látogatói.

Érdemes lesz tehát a hét végén kilátogatni az uszodába, és buzdítani a lelkes versenyzőket.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.