Foodapesten a Hungerit Zrt.

Foodapest.jpgKétévente rendezik meg Budapesten a Foodapest nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítást, idén hatodik alkalommal. Ez nagyon jó lehetõség a szakembereknek az üzleti és szakmai találkozásra, tapasztalatcserére, az üzleti kapcsolatok létesítésére, ápolására.

Friss Csirke felsőcomfilé.jpgA november 21-24. között zajló Foodapest kiállításon a szentesi Hungerit Zrt. is részt vesz számos újdonsággal.  Hogy melyek azok a termékek, amelyekkel beneveztek a termékversenyre, errõl kérdeztük Gidófalvyné Tõzsér Zsuzsanna minõségügyi fõosztályvezetõt.
– A Foodapest Újdonságdíj pályázaton elindultunk, és ebben az évben nemcsak továbbfeldolgozott termékeket, hanem elsõdlegesen feldolgozottakat is viszünk a pályázatra. A tovább-feldolgozott területen panírozottakból két termékkel indultunk. Ez a két új termék a Rántott csirkemáj és a Kacsahúsos baromfifasírt. Azért gondoltuk, hogy a panírozott készresütött palettán újdonság, mert egyrészt belsõség még nem volt. Teljesen só nélkül panírozzuk, a megadott szisztéma szerint, háromfázisú panírozással. A lényege az, hogy ezt a terméket tényleges újdonság értéknek vesszük, elég csak felmelegíteni. A rántott csirkemájat a Valdor márkanév alatt hoztuk forgalomba. A kacsahúsos baromfifasírt Hungerit márkanéven fut.
– Mivel a Foodapest kiállítást kétévente tartják, gondolom, több gyártmányfejlesztésük is volt, amellyel szintén ott lesznek a versenyben?
Rántott csirkemáj.jpg– Igen, a másik kezdeményezésünk a Sajtos-zöldséges, Paradicsomos-gombás szendvicskrém csirkemellsonkával. Ez is új a palettánkon. Eddig még nem gyártottunk ilyet. Hõkezelve van, hosszú ideig eltartható. Hideg- és melegszendvicsre is alkalmas, sõt ezt a szendvicskrém csirke-mellsonkával termékünket kipróbáltuk úgy is, hogy tésztát, spagettit fõztünk ki, a szendvicskrémet felmelegítettük, mert ez egy kicsit bolonyais, és annak is kitûnõ. Egytál étel, könnyû elkészíteni. Tehát ezek megint olyan jellegûek, amik baromfihúsból nem készültek egyetlen vállalatnál sem eddig.

Szendvicskrém csirkemellsonkával.jpgA fõosztályvezetõ asszony megemlítette, hogy három termékcsaláddal indulnak az elsõdleges termékek vonalán. Ezek úgynevezett vákuumcsomagolásúak. Ilyen a Valdor Szentesi ínyenc Kacsatál termékcsaládjuk, többféle ízesítésben. A tálcán borsos-pikáns fûszerezésû kacsamellfilé bõrrel van elhelyezve, a másik változat a Borsos-pikáns fûszerezésû Kacsacomb. Van Kerti fûszeres kacsamellfilé bõrrel, illetve Kacsacomb.
– Szintén egy másik termékünk, ami olyan sütõtálca, amit be lehet tenni a sütõbe. Teljesen konyhakészre van elkészítve, befûszerezve, sütõzacskóba helyezve, így teszszük bele a süthetõ fémtálcába, – említi.
– A sütésre kész Valdor termékünk a borsos-pikáns fûszerezésû csirke, kacsa. Aki ezt megvásárolja, csak be kell tennie a sütõbe, és készre sütni. A sütõzacskóban az aromák átjárják az egészet, és utána nem kell mosogatni sem, mivel a csomagoló anyag kidobandó.
A Foodapest Újdonságdíjra a „Pácra fel” termékcsaláddal is beneveztek. A gyártmányfejlesztésük során ez is egy különlegesség?
– Igen, egy védõgázas osztott tálca nagyobbik részébe helyezzük a friss csirkemell belsõfilét, a kisebbik részébe a becsomagolt gyros szószt. Enyhén csípõs kínai szósszal is lehet ezt a terméket kapni. A Friss Csirke felsõcombfilé szintén ugyanezekkel a szószokkal kerül a tálcába, díszcímkével ellátva.
– Ki gondolja ki ezeket a termékeket?
Szentesi inyenc Kacsatál.jpg– Jönnek az ötletek párhuzamosan. Amikor egy gyártmányfejlesztési javaslat megszületik, akkor a vezetõség jóváhagyja, hogy mivel foglalkozzunk. Utána lesz kinevezve az a gyártmányfejlesztõ, aki ténylegesen megkapja a feladatot. – mondja Gidófalvyné Tõzsér Zsuzsanna minõségügyi fõosztályvezetõ. Ez csapatmunkának az eredménye, amivel most részt veszünk a Foodapesten. A Kacsahúsos baromfifasírt Mucsi Katalin, a Rántott csirkemáj Négyesiné Dora Tóth Anikó, a szendvicskrém Bosánszki Dóra, az elsõdleges termékvonal (Kacsatál, Pácra fel, Sütõtasak, Tepsi csirke, kacsa) Lengyel Ildikó gyártmányfejlesztõk nevéhez fûzõdik.
A szentesi Hungerit Zrt-nek sok sikert a kiállításon, és a Foodapest Újdonságdíjra fel!    
Dömsödi Mihály

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.