Foodapesten a Hungerit Zrt.
Kétévente rendezik meg Budapesten a Foodapest nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítást, idén hatodik alkalommal. Ez nagyon jó lehetõség a szakembereknek az üzleti és szakmai találkozásra, tapasztalatcserére, az üzleti kapcsolatok létesítésére, ápolására.
A november 21-24. között zajló Foodapest kiállításon a szentesi Hungerit Zrt. is részt vesz számos újdonsággal. Hogy melyek azok a termékek, amelyekkel beneveztek a termékversenyre, errõl kérdeztük Gidófalvyné Tõzsér Zsuzsanna minõségügyi fõosztályvezetõt.
– A Foodapest Újdonságdíj pályázaton elindultunk, és ebben az évben nemcsak továbbfeldolgozott termékeket, hanem elsõdlegesen feldolgozottakat is viszünk a pályázatra. A tovább-feldolgozott területen panírozottakból két termékkel indultunk. Ez a két új termék a Rántott csirkemáj és a Kacsahúsos baromfifasírt. Azért gondoltuk, hogy a panírozott készresütött palettán újdonság, mert egyrészt belsõség még nem volt. Teljesen só nélkül panírozzuk, a megadott szisztéma szerint, háromfázisú panírozással. A lényege az, hogy ezt a terméket tényleges újdonság értéknek vesszük, elég csak felmelegíteni. A rántott csirkemájat a Valdor márkanév alatt hoztuk forgalomba. A kacsahúsos baromfifasírt Hungerit márkanéven fut.
– Mivel a Foodapest kiállítást kétévente tartják, gondolom, több gyártmányfejlesztésük is volt, amellyel szintén ott lesznek a versenyben?
– Igen, a másik kezdeményezésünk a Sajtos-zöldséges, Paradicsomos-gombás szendvicskrém csirkemellsonkával. Ez is új a palettánkon. Eddig még nem gyártottunk ilyet. Hõkezelve van, hosszú ideig eltartható. Hideg- és melegszendvicsre is alkalmas, sõt ezt a szendvicskrém csirke-mellsonkával termékünket kipróbáltuk úgy is, hogy tésztát, spagettit fõztünk ki, a szendvicskrémet felmelegítettük, mert ez egy kicsit bolonyais, és annak is kitûnõ. Egytál étel, könnyû elkészíteni. Tehát ezek megint olyan jellegûek, amik baromfihúsból nem készültek egyetlen vállalatnál sem eddig.
A fõosztályvezetõ asszony megemlítette, hogy három termékcsaláddal indulnak az elsõdleges termékek vonalán. Ezek úgynevezett vákuumcsomagolásúak. Ilyen a Valdor Szentesi ínyenc Kacsatál termékcsaládjuk, többféle ízesítésben. A tálcán borsos-pikáns fûszerezésû kacsamellfilé bõrrel van elhelyezve, a másik változat a Borsos-pikáns fûszerezésû Kacsacomb. Van Kerti fûszeres kacsamellfilé bõrrel, illetve Kacsacomb.
– Szintén egy másik termékünk, ami olyan sütõtálca, amit be lehet tenni a sütõbe. Teljesen konyhakészre van elkészítve, befûszerezve, sütõzacskóba helyezve, így teszszük bele a süthetõ fémtálcába, – említi.
– A sütésre kész Valdor termékünk a borsos-pikáns fûszerezésû csirke, kacsa. Aki ezt megvásárolja, csak be kell tennie a sütõbe, és készre sütni. A sütõzacskóban az aromák átjárják az egészet, és utána nem kell mosogatni sem, mivel a csomagoló anyag kidobandó.
– A Foodapest Újdonságdíjra a „Pácra fel” termékcsaláddal is beneveztek. A gyártmányfejlesztésük során ez is egy különlegesség?
– Igen, egy védõgázas osztott tálca nagyobbik részébe helyezzük a friss csirkemell belsõfilét, a kisebbik részébe a becsomagolt gyros szószt. Enyhén csípõs kínai szósszal is lehet ezt a terméket kapni. A Friss Csirke felsõcombfilé szintén ugyanezekkel a szószokkal kerül a tálcába, díszcímkével ellátva.
– Ki gondolja ki ezeket a termékeket?
– Jönnek az ötletek párhuzamosan. Amikor egy gyártmányfejlesztési javaslat megszületik, akkor a vezetõség jóváhagyja, hogy mivel foglalkozzunk. Utána lesz kinevezve az a gyártmányfejlesztõ, aki ténylegesen megkapja a feladatot. – mondja Gidófalvyné Tõzsér Zsuzsanna minõségügyi fõosztályvezetõ. Ez csapatmunkának az eredménye, amivel most részt veszünk a Foodapesten. A Kacsahúsos baromfifasírt Mucsi Katalin, a Rántott csirkemáj Négyesiné Dora Tóth Anikó, a szendvicskrém Bosánszki Dóra, az elsõdleges termékvonal (Kacsatál, Pácra fel, Sütõtasak, Tepsi csirke, kacsa) Lengyel Ildikó gyártmányfejlesztõk nevéhez fûzõdik.
A szentesi Hungerit Zrt-nek sok sikert a kiállításon, és a Foodapest Újdonságdíjra fel!
Dömsödi Mihály