Vízilabda: A visszavágó elé – Tét a dobogó

Legutóbb a hódmezõvásárhelyi Gyarmati Dezsõ Sportuszodában, a LEN-Kupa mérkõzés sorozatában  a Hungerit – MetalCom Szentesi VK, mint hazai pályán fogadta nagy riválisát, az olasz Rapallo Nuoto játékosait. A március ötödikei mérkõzés viszszavágója e hétvégén lesz Olaszországban, a Genova melletti úszóparadicsomban.

Dr. Dömsödi József, a Szentesi VK elnökségi tagja, a Szentesi Vízilabdázásért 2006 Alapítvány elnöke nagy rajongója és segítõje a sportágnak. Szurkolóként is nyomon követi a mérkõzéseket. Mint említi, nagyon elégedett a lányok eddigi teljesítményével, a mérkõzésnek a 7:5 arányú megnyerésével. A hétvégi visszavágón pedig bravúros ismételt gyõzelemre számít. Bár hozzáteszi: jól tudja, a játék nem mindig a medencében dõl el.

A hazai mérkõzés tanulsága is azt mondatja vele: lehet, hogy idegenben még jobban “fúrják” majd a bírók a mieink teljesítményét. Ha ennek ellenére is sikerül lányainknak gyõztesen hazatérniük, az is bizonyítja, hogy igazi sportolók játszanak tiszta játékot, és így a siker még “édesebb” lehet.

Nem mellesleg jegyezzük meg, hogy az olasz csapatot erõsíti a mi egykori kiválóságunk, Gyõri Anett is, ilyen az élet! Az olasz nemzeti válogatott néhány erõssége szintén a csapat bástyája, ennyit azonban az ellenfélrõl. A sorsdöntõ mérkõzésre Zantleitner Krisztina edzõ ismét “csapatilag” gondolkodva készíti fel a szentesieket, kihasználva a fiatalok lendületét, bátorságát és a tapasztaltabb játékosok rutinját. Ez a csapat az, amely a Magyar Bajnokságban jó eséllyel pályázik a Dunaújváros elsõségére és a kupa gyõzelem megszerzésére.
Dömsödi József elmondja, hogy a csapat menedzsmentje a médiák irányában is igen jól áll. A napokban készül interjú a Kossuth rádióban és több TV társaság is érdeklõdik a döntõ várományos mérkõzések közvetítése  iránt.

A vásárhelyi meccset megnézte a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke dr. Martin György és Jakab Zoltán fõtitkár is. Itt volt a nõi válogatott szövetségi kapitánya, Merész András, akik elismeréssel szóltak a szentesi csapat szereplésérõl, helytállásáról.
Szurkoljunk mindanynyian a hétvégén a gyõzelemért!                    – dite –

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.