Több ezer adag tarhonya…

Kézművesség ezer éve…
Hagyományt és múltat idézünk, amikor nemzeti örökségünk kincsestárából merítve megrendezzük a hagyományokra, és ízekre épülő hatodik Gyulai Tarhonyafesztivált, és a Kézművesség 1000 éve a Kárpát medencében Kiállítást és Vásárt, amelynél most ez utóbbira tesszük a hangsúlyt. Július 14. (csütörtök) 10 órától 16-án (szombat) estig a Várkertben, az Erkel Hotel előtti fesztiválsátor lesz a helyszín. – mondja Simon János fesztiválszervező.

Bízunk abban, hogy kézműves mestereink hagyományos kézműves termékeinek az újra egyesült Európa nem csak a megmaradást, hanem a továbbfejlődés lehetőségét is biztosítja.

A háromnapos rendezvény tervezett programjából kiemelhetjük a tükrök és üveg tárgyak készítésének bemutatóját, a kerámia edényben főtt lebbencs, 2005 adag tarhonyás fagylalt, 1100 literes bográcsban főtt tarhonya kóstoltatását. Bemutatkoznak a Magyar Kézműves Remek 2004. évi nyertesei, bőrdíszműves, kádár hordó készítői. Szakmai konferenciák, frizura show (Cseh István mesterfodrász, Hlavinka Imre Európa Bajnok mesterfodrász.) Tarhonyakészítési verseny, kiállítás, divatbemutató, zenei műsorok és sok más program színesíti az idei tarhonya fesztivált július 14. és 16. között Gyulán, a fürdővárosban.

Aki teheti, látogasson el a programokra, nem mindennapi látványban lehet részük.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.